Teams bedenken natuurbeschermende oplossingen rond mens-dier conflict voor WWF

Het Wereld Natuur Fonds is de opdrachtgever van de Vakkanjer Challenge van dit schooljaar. In de WWF Wildlife Challenge daagde het Wereld Natuur Fonds leerlingen vanaf groep 7 tot en met het laatste jaar vmbo uit om innovatieve ideeën en praktijkgerichte oplossingen te bedenken zodat mensen en wilde dieren beter samen kunnen leven.

Duizenden leerlingen zijn het afgelopen jaar hard aan de slag gegaan voor het Wereld Natuur Fonds. Inmiddels is bekend welke teams een ticket naar de finale van Vakkanjers in de wacht hebben gesleept. Tijdens de halve finale presenteerden teams van ruim honderd scholen hun oplossingen en ideeën rondom het toenemende mens-dierconflict, in opdracht van het Wereld Natuur Fonds (WWF).

De teams uit groep 7 en 8 kwamen met verschillende ideeën, denk aan een hologram van bijen om olifanten bij dorpen en akkers weg te houden, een ondergrondse jungle voor tijgers en ijsberen die op eilanden van kunstijs kunnen leven. Leerlingen van het derde en vierde leerjaar van het vmbo kregen de opdracht om ‘The Ultimate Wildlife Camera-trap’ te ontwerpen waarmee wilde dieren gespot kunnen worden.

Vakkanjers Junior bedachten oplossingen om het toenemende aantal mens-dier conflicten in de wereld een halt toe te roepen zodat mensen en dieren beter samen kunnen leven.
OBS De Wissel heeft zich geplaatst voor de finale:

Deze is op 23 juli om 10:00 uur live te volgen.

Team WWD (Weg Wolf Drone). Leerlingen Mohammad, Beyza, Sham en Alisina bedachten een robot die zit op een drone die wolven kan detecteren.